De Rib stoelen zijn momenteel inmens populair! Maar wat maakt ze nu zo populair? De stoelen stralen een retro look uit, zijn hip en je kunt ze leuk combineren omdat er meerdere kleuren zijn, en ze zijn ook helemaal niet zo duur waardoor jij je hard verdiende centen aan aan andere leuke dingen kan uitgeven. Hier wordt je toch vrolijk van!!

Geschiedenis van de Rib stoel

De retro look benadrukken we niet zomaar omdat de stoel er iets van weg heeft, de stoel is namelijk bijna 100 jaar geleden ontworpen door de ‘’Bauhaus desgin groep’’ gevestigd in Berlijn. Het exacte jaartal weten we niet, maar het ligt tussen 1919 en 1932. Deze groep architecten kennen we van meer populaire stoelen. De klassieke ontwerpen zijn herkenbaar en worden gewaardeerd door het publiek. Tegenwoordig zijn de Rib stoelen in meerdere uitvoeringen te krijgen, zoals met een zwart of koper onderstel, of met kunstleer in plaats van de rib stof. onze favoriet blijft toch de stoel met de originele rib stof, meer retro kun je het niet krijgen!

Kwaliteit van de Rib stoel

Bij een stoel denk je altijd meteen aan 4 poten, bij de rib stoel is dit niet het geval, wat de rib stoel zo opvallend maakt is het buisframe. Hierdoor veert de stoel gemakkelijk mee en kun je lekker onderuit zitten tijdens het diner, lunch of natuurlijk werk. Tegenwoordig zijn er zoveel Rib stoelen op de markt, dat de kwaliteitsverschillen aanzienlijk groot zijn geworden. Let op bij het aankopen van een Rib stoel of de stoel een gewicht van maximaal 100 kg kan houden. De rib stoffering loopt altijd in de lengte van de stoel en niet in de breedte. Conclusie: zorg ervoor dat je altijd een stevige Ribstoel koopt, zodat je naar een jaar geen nieuwe stoelen hoeft aan te schaffen.

Verschillende kleuren rib stoelen

De rib stoelen zijn er in verschillende kleuren, doordat je een scala aan keuzes hebt is het ontzettend leuk om kleurtjes te combineren om een speels effect te geven aan de eetkamer. Kies bijvoorbeeld voor licht grijs en geel. Met deze tint creëer je een frisse look, dit komt mooi uit bij een grote raampartij.

Waarom stoelen online kopen?

Dit is natuurlijk veel goedkoper dan in de winkel! En je hebt het gemak dat je niet met een volle auto zit, omdat je in de meeste gevallen de stoelen direct moet meenemen. Online betaal je bij de meeste aanbieders ook geen verzendkosten. Ook wij hebben een webshop gevonden met stevige rib stoelen voor de laagste prijs.

We zetten de voordelen even op een rijtje:

  • Zorgeloos thuis geleverd in 2 werkdagen
  • geen verzendkosten
  • 14 dagen retourrecht
  • 3 jaar garantie
  • 5 verschillende kleuren
  • stevige rib stoelen
  • laagste prijsgarantie

Ga gauw naar www.stoelenshop.nl en bekijk de rib stoelen online en bestel lekker vanuit je luie stoel.