Vandaag staat de LC2 fauteuil van Cassina bij ons centraal. Wat de LC2 fauteuil zo speciaal maakt is dat deze al in 1928 is ontworpen, maar door het tijdloze design bijzonder goed in het hedendaagse interieur past. Een echte design klassieker! het ontwerp is van de talentvolle Zwitserse meubelontwerper Le Corbusier.

le_corbusier_pierre_jeanneret_charlotte_perriand_

Op het gebied van design is Le Corbusier een ware meester. Hoofdzakelijk kennen we hem van zijn LC1 stoel, en de LC2 en LC4 fauteuils. Ook als architect en stedenbouwkundige timmerde Le Corbusier flink aan de weg, velen noemen Le Corsubier de architect van de 20e eeuw, omdat zijn invloed op het nieuwe bouwen zo groot en bijzonder was. Naar een lange tijd gereisd te hebben vestigt hij zich in 1922 in Parijs, waar hij met zijn Zwitserse neef nauw is gaan samenwerken. Pas 5 jaar later komt de LC collectie aan bod, in 1927 besloten de twee samen te gaan werken met de jonge meubelontwerper Charlotte Perriand. Achteraf bleek het een gouden greep, De LC collectie is het prachtige resultaat van hun samenwerking.

De authentieke meubelcollectie van Le Corsubier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand wordt geproduceerd door Cassina en beschikken over de rechten. De originele modellen zijn te herkennen aan een gravering in de armleuning, er staat ‘’The Cassina I Maestri’’ met de handtekening van de maker en het unieke productienummer.

008

Jammer genoeg zijn er altijd replica’s in omloop, De echte LC2 Fauteuil verschilt hier gelukkig enorm mee. Door een speciale lastechniek is het frame gebogen en niet door alleen de buis te buigen, hierdoor krijg je een constante dikte in het buisframe. De afwerking is om door een ringetje te halen. Mooie naden, zorgvuldig gladgemaakt en gepolijst. Bij een replica zie je geen een van deze eigenschappen terug, vaak kloppen de afmetingen niet, en is er slordig gelast. tenslotte voel je kwaliteitsverschil in het leder. Het leder wat gebruikt wordt voor de LC collectie is uniek, en bijzonder duurzaam.

lc2_gallery_05.jpg

Bekijk de LC2 Fauteuil van Cassina online, en laat je inspireren door dit prachtige ontwerp!

03_8lc2_gallery_09lc2_gallery_23