Over Bert Plantagie

Voor de oorsprong van Bert Plantagie moeten we ver terug naar Januari 1958. in 1958 werd in Cuijk het bedrijf Smits Stalen meubelen opgericht door Johannes Smits. Van traditie produceert Smits producten in eigen beheer en profileert zich met de meest uitgebreide collectie keukenartikelen, in 1975 kent de collectie ook meubelen die deze tijdkenmerken. In het heden zie je veel retro meubelen waarvoor onder meer deze modellen als inspiratie hebben gediend. in 1980 begint het bedrijf zich te specialiseren in stoelen voor zorginstellingen en recreatieparken waardoor het bedrijf flink groeit.

Ervaring in stoelen

In de jaren ‘90 kan Smits meubelen terug kijken op meer dan 40 jaar ervaring in de meubel branche. Desondanks is het bedrijf toe aan vernieuwing, in het jaar 2000 wordt het bedrijf over genomen door Bert Plantagie van de toenmalige eigenaar Gerry Smits. Het roer wordt om gegooid en B.P. begint met een nieuwe collectie op de Nederlandse markt, in 2006 is de collectie zo populair dat Nederland te klein is en er wordt ingezet op export. inmiddels is het bedrijf ook succesvol in België, Duitsland en Oostenrijk.

Nieuwe collectie

Met meer dan 50 jaar ervaring weten ze bij Bert Plantagie wat het is om de perfecte meubels te maken. Daarom hebben ze bij stoelenshop.nl een groot deel van de Bert Plantagie stoelen in de collectie opgenomen; eetkamerstoel, jay, Amber, Blake, Misty en Tidy. Alle stoelen zijn uit voorraad leverbaar in de kleuren graniet, taupe, lava, zwart, paprika en blanco met of zonder armleuning. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit een vierkante of ronde poot. De mogelijkheden bij de stoelen van Bert plantagie zijn eindeloos.