De provocerende reeks foto’s afkomstig uit 1970. Getiteld ‘’Hoe te kleden voor je man’’ toont hoe Amanda Lear zich stript’ naast maar vooral op, een rode Panton Chair.

De Panton Chair werd door de gedurfde en sensuele vorm een regelrechte hit in de media. Brian Duffy publiceerde een artikel in het Britse magazine Nova, in mei 1971 met de titel ‘’hoe te kleden voor een man’’. Met foto’s van zangeres, model en stripper Amanda Laer in het gezelschap van een rode Panton Chair. De bekendheid van fotograaf Brian Duffy groeide gestaag!

De fashionshoot werd omgezet in een collage zoals afgebeeld hier boven, ze verbergt kunstig haar ware geslacht, maar volgens de media en lezers van het magazine waren de foto’s te gewaagd en onthulde ze te veel van haar lijf. Met als gevolg een schandaal in de showbizz. Uiteindelijk kost het de art director van Nova Magazine zijn baan.

Verner Panton was zeer geamuseerd toen hij hoorde over deze onconventionele striptease die zijn stoel een icoon in de jaren 60 maakte.

Niet zonder reden, de Panton Chair werd uitgeroepen tot de meest sexy stoel ooit gemaakt.