Tijdloos design ontwerpen. De ontwerpers Charles & Ray Eames waren hier goed in. Veel van hun ontwerpen dateren van de jaren 50, maar zijn nu nog steeds in de mode. Blijkbaar hadden zij een vooruitziende blik, waardoor ze iets konden ontwerpen wat 50 jaar later nog steeds geliefd is bij vele mensen. Je kent ze wel, de kuipjes met het stalen of houten onderstel. Door het unieke ontwerp zijn ze onder de mensen populairder geworden dan ooit, en is helaas ook de prijs omhoog geschoten. Voor veel mensen zit het origineel kopen er dan ook niet in.

Nu is het zo dat er als zo vaak van van duurdere items replica’s gemaakt worden. De ontwerper is hier natuurlijk niet blij mee, want hij heeft hier veel tijd, energie en geld in het ontwerp en uitvoering gestoken. Anderzijds is het feit dat een replica pas na 25 jaar gemaakt mag worden, en de ontwerper tijd genoeg heeft om geld te verdienen met het ontwerp.

Als design liefhebber is het uiteraard moeilijk om een replica te kopen, maar vaak is de verleiding van het prijsverschil te hoog en wordt er toch gekozen voor een replica stoel. Gewoon, omdat je de stoel zo graag wilt hebben, maar de echte niet kan veroorloven, en een replica stoel wel.

Vaak hoor je ook dat replica’s niet stevig zijn en niet lang mee gaan. Hier moet je inderdaad mee uitkijken, je moet goed kijken waar je ze koopt, vaak is het Chinese namaak, het ijzerwerk roest snel en trekt vaak scheef. Resultaat; je stoel is niet stabiel en wiebelt.

De belangrijkste vraag is natuurlijk waar koop je goede replica stoelen? Wij hebben een leuke webshop gevonden, stoelenshop.nl. Hier koop je verschillende Eames replica stoelen. kwalitatief een prima stoel waar je jaren lang plezier van hebt. En hier betaal je gemiddeld 60 euro voor! Mooie prijs toch?

Wat vind je zelf van de Eames stoelen, zou je ook voor de replica gaan, of heb je liever een echte in huis staan?