A bird story

Een houten vogel die ruim 50 jaar geleden in de huiskamer van Charles en Ray Eames stond, en vaak decor was in hun fotografie en films. De vogel diende oorspronkelijk als decor in de etalage van kunstenaar Charles Perdew rond 1900,  Perdew verkocht lokvogels en bracht ze destijds in vele variaties aan de man. Charles en Ray Eames waren zo gefascineerd door het handgemaakte vogeltje van hout dat ze het kochten, waarschijnlijk op een van hun verre reizen in de jaren veertig.

Sindsdien  zijn de Charles Pewdew’s lokvogels zo populair geworden dat ze binnen korte tijd simpelweg niet meer verkrijgbaar waren, en het een verzamelobject is geworden. Sporadisch zien we de originele vogeltjes nog op veilingen waar ze voor hoge bedragen geveild worden aan verzamelaars.

In 2007 heeft Vitra, de Eames House Bird gereproduceerd om het accessoire ter beschikking te stellen aan een breder publiek. En met succes, De Eames House Bird is inmiddels niet meer weg te denken in vele interieurs en geeft in ieder huis een bijzondere uitstraling. En dat allemaal omdat Charles en Ray Eames graag voorwerpen van hun reizen mee brachten.

eames-plastic-chair-dsw_wire-chair-dkr-2_guecc81ridon-1mariposa_planophore_artek-401_hexagonal-tablemariposa-planophore-rise-table-rotary-trayplywood-group-lcw-house-bird-akari