Het citizenM hotel in Amsterdam is het eerste hotel van CitizenM van de ongeveer 20 in Europa. De bezoekers van Trip – Advisor , het meest populaire reizen internetportaal ,  heeft dit hotel uitgeroepen tot het “meest trendy hotel in de wereld 2010” . De kamers zijn voorzien van een nieuwe editie van de fauteuil C1, die werd opgericht door de Deense ontwerper Verner Panton in 1959 , die werd gemaakt speciaal voor het citizenM hotel .

Het citizenM hotel heeft als filosofie om de gasten betaalbare luxe te bieden. Terwijl de kamers zijn uitgerust met alle benodigde apparatuur van vandaag , is het hart van ieder citizenM hotel de gemeenschappelijke ruimte . Dit is waar de gasten zijn om samen te komen om te rusten , werken , ontmoeten, kletsen of tv kijken. Om dit doel te bereiken, is het ontwerp zo uitnodigend mogelijk en bieden de gasten een thuis ver van huis . Tegelijkertijd, citizenM verwacht hoge normen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid meubilair . Dit is de reden waarom alle hotels citizenM zijn ingericht met een schat van Vitra -producten.